Informatie voor ouders/verzorgers bij COVID-19 in het voortgezet onderwijs

Informatiebrief bij de LCI-richtlijn COVID-19 | Versie 2 oktober 2020 (versiebeheer zie Overzicht informatiebrieven)

Deze versie is niet meer actueel en wordt op 25 januari 2021 aangepast.

 

Beste ouder/verzorger,

Op de school van uw kind is een persoon positief getest op COVID-19. We begrijpen dat dit veel vragen oproept over het risico voor uw kind.

De GGD onderzoekt wie er contact hebben gehad met de persoon die positief is getest. Leerlingen die contact hebben gehad met deze persoon krijgen hierover bericht, met een advies wat te doen.

Als u geen bericht van ons heeft ontvangen, dan heeft uw kind geen, of maar heel erg kort, contact gehad met de persoon die positief is getest. Uw kind heeft dan geen risico gelopen op besmetting.

Heeft uw kind klachten die kunnen passen bij COVID-19? Dan mag uw kind niet naar school. Informeer de school hierover en laat uw kind testen.

Klachten die kunnen passen bij COVID-19 zijn:

  • verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn;
  • (licht) hoesten;
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping);
  • kortademigheid/benauwdheid;
  • verhoging óf koorts boven de 38 graden.
     

Testen van mensen zonder klachten wordt niet geadviseerd. We vragen dan ook alleen uw kind te laten testen als uw kind klachten heeft.

Meer informatie of vragen?

We begrijpen dat de situatie veel bezorgdheid en vragen kan oproepen. Als u vragen heeft over COVID-19 op de school van uw kind, dan kunt u contact opnemen met de GGD bij u in de regio.

Algemene informatie over het coronavirus kunt u vinden op www.rivm.nl/coronavirus-covid-19. Ook kunt u telefonisch terecht bij het publieksinformatienummer: 0800-1351.