LCI beantwoordt tijdelijk vragen over de WIP-richtlijnen  

Het RIVM (LCI) beantwoordt tijdelijk vragen van deskundigen infectiepreventie en andere zorgprofessionals over de WIP-richtlijnen (WIP = Werkgroep InfectiePreventie). 

Omdat de Werkgroep Infectiepreventie per 1 juni 2017 is opgeheven, is ook de helpdeskfunctie komen te vervallen. Er blijkt echter wel behoefte aan een helpdesk voor vragen over WIP-richtlijnen. 
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) van het RIVM gevraagd deze tijdelijke helpdeskfunctie in te richten. 

Tot er een nieuwe structuur is ter vervanging van de Werkgroep Infectiepreventie, zal het RIVM deze helpdeskfunctie invullen. Voor de infrastructuur van deze helpdeskfunctie (o.a. telefonische helpdesk, registratiesysteem) maken we gebruik  van al bestaande structuren bij LCI. Voor de beantwoording van complexe vragen huren we specifieke expertise in.

De vragen en antwoorden registreren we en kunnen als input dienen voor toekomstige herziening van de WIP-richtlijnen. De bestaande WIP-richtlijnen zijn te raadplegen op de website van het RIVM via www.rivm.nl/wip

De tijdelijke helpdesk voor vragen over de WIP is dagelijks, binnen kantoortijden, bereikbaar via: 030-2747000 of lci@rivm.nl (zie ook 'contact')