Informatiebrief voortgezet onderwijs zelftest

Informatiebrief bij de LCI-richtlijn COVID-19 | Versie 21 mei (versiebeheer zie Overzicht informatiebrieven)

Kinderopvang: cat 2 nauw contact | cat 3 overig contact | buiten de groep
Basisonderwijs: cat 2 nauw contact | cat 3 overig contact | buiten de klas
Voortgezet onderwijs: cat 2 nauw contact | cat 3 overig contact | buiten de klas | zelftest op school

 

Beste leerling (en ouder(s)/verzorger(s)),

Je doet  vandaag op school een coronazelftest omdat iemand op school positief is getest op het coronavirus. Je leest zelf de uitslag van de test af.

De uitslag van de zelftest is negatief

Dat betekent dat het coronavirus niet is aangetoond. Je hoeft niet in isolatie en je mag gewoon naar school. Let wel op je gezondheid en blijf je aan de coronamaatregelen houden. Krijg je klachten? Blijf thuis en laat je testen bij de GGD.

Ook is het advies om op of na dag 5 na het laatste contact met de besmette persoon je nog een keer te testen. Als dit niet op school kan met een zelftest, maak dan een afspraak bij de GGD via 0800-2035.

De uitslag van de zelftest is positief 

Dat betekent dat je besmet bent met het coronavirus.

Wat moet je nu doen?

 1. Ga naar huis en ga in isolatie
  Het is belangrijk dat je in isolatie gaat: je blijft thuis en ontvangt geen bezoek. 
   
 2. Je huisgenoten gaan in quarantaine
  Neem contact op met je huisgenoten en geef aan dat je een positieve zelftest hebt. Geef ook aan dat zij in quarantaine moeten: zij gaan naar huis, blijven thuis en ontvangen geen bezoek. Als er broers of zussen van je op dezelfde school zitten, dan moeten deze dus ook naar huis.
   
 3. Neem contact op met de GGD 
  Ook is het belangrijk dat je de GGD belt: ………… [telnr van de regionale GGD]. Je krijgt van de GGD advies over wat je verder moet doen. Ook gaat de GGD na of meer mensen in jouw omgeving besmet kunnen zijn, dit heet bron- en contactonderzoek. Daarbij wordt gekeken met wie je contact hebt gehad tijdens je besmettelijke periode. Dit is zeer belangrijk om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Je kunt zelf alvast een lijstje maken waar je de afgelopen tijd bent geweest en met wie je contact hebt gehad. Dit lijstje bespreek je dan verder met de GGD.
  De GGD zal ook met je bespreken of het verstandig is dat je een hertest bij de GGD laat doen. 

Neem bij vragen ook contact op met de lokale GGD. Zie voor meer informatie over zelftesten in het algemeen Rijksoverheid