Informatiebrief basisonderwijs - klasgenoten

Informatiebrief bij de LCI-richtlijn COVID-19 | Versie 3 december 2021 (versiebeheer zie Overzicht informatiebrieven)

Informatie voor basisschool - klasgenoten

Let op! Dit is belangrijke informatie voor u.

Beste ouder(s)/verzorger(s),

U krijgt deze brief omdat in de klas/groep van uw kind op school, een ander kind of medewerker is die corona heeft.

Wat betekent dit voor uw kind?

Het kan zijn dat uw kind besmet is met het coronavirus. Meestal worden kinderen daar niet erg ziek van. Zolang uw kind geen klachten heeft die passen bij corona, mag uw kind naar school. Als later blijkt dat er in de klas meer besmettingen zijn, dan kan de GGD een aangepast advies geven.

Klachten

Houd de gezondheid van uw kind de komende 10 dagen goed in de gaten. Krijgt uw kind klachten die passen bij corona zoals:

  • verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
  • hoesten
  • benauwdheid of kortademigheid
  • verhoging of koorts
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak.

Doe dan meteen een zelftest. Ook als uw kind eerder negatief getest is of als er opnieuw gezondheidsklachten zijn. Als de zelftest positief is, maakt u  meteen een testafspraak bij de GGD om de testuitslag te laten controleren. Uw kind blijft thuis en heeft geen contact met mensen buiten het huishouden tot  u de testuitslag weet.

Heeft u kwetsbare familieleden door ouderdom of ziekte, maak dan een testafspraak bij de GGD. Ook dan blijft uw kind blijft thuis en heeft geen contact met mensen buiten het huishouden tot  u de testuitslag weet.

Maak een testafspraak bij de GGD via 0800-2035 of coronatest.nl.

Op rivm.nl staat meer informatie over testen bij kinderen.

Meer informatie of vragen

We begrijpen dat de situatie kan leiden tot bezorgdheid en vragen. Twijfelt u over de klachten van uw kind, bel dan met de GGD. Kijk voor specifieke informatie over corona en onderwijs op Rijksoverheid.nl en rivm.nl. U kunt ook bellen met het informatienummer 0800-1351.